Hoogwaardig & Duurzaam

Onze materialen

ANTOON kleding is gemaakt van hoogwaardige duurzame materialen zoals linnen, zijde, jakwol, kasjmier, PIMA katoen en bamboe, stoffen en breisels met een aangenaam draagcomfort.

JAK Wol

Jak wol wordt al van oudsher toegepast, maar is nog relatief onbekend in de westerse wereld. Het Jak-rund leeft op grote hoogte in het Himalayagebergte bij onvoorstelbaar barre winterse omstandigheden. 

De dubbele vacht, waar de onder-vacht van gebruikt wordt voor onze kleding, heeft een bijzonder hoog isolerend vermogen. Daarnaast is Jak wol een sterke, niet pillende en antibacteriële vezel die vuil- en waterafstotend is. 

De garens van onze jak producten zijn niet gebleekt of geverfd. Deze producten hebben het eco-label en zijn gecertificeerd als biologisch door de Kamer van Koophandel en Industrie in Mongolië. ANTOON jakwollen vesten worden in kleinschalige producties exclusief voor ons geproduceerd. 

Kasjmier

ANTOON gebruikt fijne en zachte wol die afkomstig is van de Kasjmiergeit. De geit komt uit het Kasjmiergebied in het Himalaya gebergte.

Deze wolsoort is gecertificeerd volgens The Good Cashmere
Standard® (GCS). Dit is een onafhankelijke standaard voor duurzame kasjmier, ontwikkeld door de Aid by Trade Foundation (AbTF), die tot doel heeft het welzijn van kasjmiergeiten, het leven van boeren en boerengemeenschappen en het milieu te verbeteren.

De cashmere is afkomstig van de onder-vacht van de geit. Deze wordt gescheiden van de stuggere boven-vacht, gewassen en vervolgens tot draden gesponnen. Tussen de krullerige haartjes ontstaat een beschermende luchtlaag. Deze luchtlaag zorgt ervoor dat de stof uitstekend isoleert.

Kasjmier: comfortabel, warm en zacht.

Wol

ANTOON wol is hoogwaardige scheerwol. De wol heeft van nature een zelfreinigend karakter en hoeft daarom maar sporadisch te worden gewassen. Uithangen in een vochtige omgeving is in de meeste gevallen voldoende.

Onze geprinte sjaals zijn gemaakt van 100% wol. De wollen collectie truien en vesten bestaan uit een rijke combinatie van wol en bio-katoen.

Het gehele productieproces van het bio-katoen is in overeenstemming met de Organic 100 Content Standard. Het materiaal is een milieuvriendelijk, natuurlijk en vrij van vervuiling. De landbouwchemicaliën, zware metalen, nitraten, pesticiden en andere schadelijke stoffen worden gecontroleerd binnen de biologische standaard.

Deze fijne materialen zorgen voor een optimaal draagcomfort.

Linnen

Linnen is een kwaliteit die het gehele jaar terug te vinden is bij ANTOON.

Linnen is een hygiënisch en comfortabel materiaal. De stoffen zijn zacht en soepel, maar ook sterk en duurzaam. Een linnen stof heeft hoge isolerende eigenschappen. Het absorbeert vocht goed, dit zorgt voor een aangenaam en fris gevoel bij het dragen op warme dagen.

Zijde

In de collecties van ANTOON is zijde een terugkerende stof. Deze zachte glanzende stof geeft een luxe gevoel. Dit prachtige materiaal staat bekend om zijn specifieke textuur, elasticiteit, absorptievermogen en sterkte, en daarom ook duurzame aard.

PIMA katoen

ANTOON T-shirts zijn van gecertificeerd PIMA katoen, een zijde zachte, warmte-regulerende, licht glanzende katoen. Het is tot 50% sterker dan standaard katoensoorten.

De sterke Pima planten hebben een uitstekende weerstand die het gebruik van bestrijdingsmiddelen overbodig maakt. Pima is een wereld van verschil ten opzichte van standaard katoen en een weldaad voor de huid.

Bamboe

Bamboe breisels hebben prettige thermische eigenschappen. Koel in de zomer en warm in de winter. Textiel gemaakt van Bamboe irriteert niet, is antibacterieel en neemt tot 60% meer vocht op dan katoen.

Sokken gemaakt van Bamboe blijven hierdoor beduidend langer fris. Bamboe is duurzaam; het groeit zeer snel, heeft weinig water en geen pesticiden nodig. Bamboe is een onuitputtelijke, milieuvriendelijke bron die zichzelf vanuit de wortel hernieuwd. Een mooi alternatief voor katoen.