KASJMIER TIPS

Hoe je kasjmier kunt verzorgen

Kasjmiertruien behoren tot de topstukken van ons merk. We stoppen veel liefde in onze ontwerpen en produceren onze items met de hoogst mogelijke kwaliteit.

Deze delicate truien, gemaakt van de ondervacht van de kasjmier geiten, vereisen een delicate verzorging om hun vorm, zachtheid en eigenschappen te behouden.

In onze missie om slow fashion naar iedereen te brengen, zullen we de essentiële stappen voor het verzorgen van je kasjmiertruien aan je uitleggen. Zo gaan onze kasjmiertruien langer mee en kun je blijven genieten.

Hoe was je kasjmier?

Was minimaal
In tegenstelling tot alledaagse kledingstukken, gedijen kasjmiertruien bij minimaal wassen. Veelvuldig wassen kan de delicate vezels beschadigen. Streef naar maximaal twee wasbeurten per seizoen en geef waar mogelijk de voorkeur aan luchten en plaatselijke vlekken reiniging.

Handwas is ideaal
Voor een optimale verzorging wordt wassen met de hand sterk aanbevolen. Vul een bak met koud water en gebruik een wasmiddel dat speciaal is samengesteld voor kasjmier. Was de trui een paar minuten zachtjes met de hand, vermijd hard wrijven of wringen. Spoel grondig met koud water en leg de trui plat te drogen op een schone handdoek.

Gebruik een fijnwasprogramma
Als wassen met de hand niet mogelijk is, kunnen sommige kasjmiertruien in de wasmachine. Raadpleeg altijd het wasetiket voor specifieke instructies. Gebruik een waszak met gaas, koud water en het fijnwasprogramma met laag centrifugeren. Verwijder de trui onmiddellijk na het wassen en leg hem plat te drogen.

Drogen en opbergen

Gebruik nooit de droger
De hitte en het centrifugeren van de droger kunnen schadelijk zijn voor kasjmier. Leg de trui in plaats daarvan plat te drogen op een schone handdoek, uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen. Vorm het kledingstuk voorzichtig terwijl het vochtig is om de oorspronkelijke vorm te behouden.

Vouwen inplaats van ophangen
Kasjmier is gevoelig voor uitrekken, dus hang de trui niet op. Vouw hem in plaats daarvan netjes op en bewaar hem op een koele, droge plek. Gebruik cederhouten blokjes of lavendelzakjes om motten af te schrikken en een frisse geur toe te voegen.

Aanvullende tips

Pak pluisjes onmiddellijk aan
Kasjmier scheidt van nature losse vezels af, waardoor kleine pluizenbolletjes ontstaan die pillen worden genoemd. Gebruik een kasjmier kam om ze voorzichtig te verwijderen en zorg ervoor dat u niet aan de vezels trekt.


Lucht regelmatig
Frisse lucht is een natuurlijke ontgeurder voor kasjmier. Laat uw trui na het dragen een paar uur luchten door hem buiten op te hangen, uit de buurt van direct zonlicht.


Investeer in kwaliteit
Kies bij het kopen van kasjmier voor gerenommeerde merken die bekend staan om hun inzet voor ethische inkoop en hoogwaardige materialen. Dit zorgt ervoor dat uw investering jarenlang meegaat.


Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je geliefde kasjmiertruien extra zacht blijven en een tijdloos onderdeel vormen van je slow fashion garderobe. Vergeet niet dat zorg dragen voor je kleding niet alleen gaat over het uiterlijk, maar ook over bewust consumeren en het waarderen van de kwaliteit en het vakmanschap achter elk kledingstuk.