WOL ALS NIEUW

TIJDLOZE VERZORGINGSTIPS

Bij Antoon geloven we in het creëren van hoogwaardige gebreide herenkleding die de vluchtige trends overstijgen. Onze truien zijn gemaakt van natuurlijke wol en gaan jarenlang mee, maar alleen met de juiste verzorging.

Wol is een opmerkelijk materiaal, van nature ademend en bestand tegen kreuken en geurtjes. Het heeft echter wel een paar eigenaardigheden waar je rekening mee moet houden. Voor sommige mensen kan wol behoorlijk jeuken, vooral voor mensen met een gevoelige huid.


Bepaalde soorten wol, zoals merino, staan erom bekend dat ze zachter zijn, maar zelfs deze kunnen irritatie veroorzaken. Bovendien kan wol, hoewel het niet kreukt, na verloop van tijd gaan pluizen en kleine vezelbolletjes op het oppervlak vormen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je favoriete wollen items er mooi blijven uitzien en comfortabel aanvoelen, seizoen na seizoen. Dit is slow fashion in actie: investeren in kwaliteitsartikelen die je lang zullen dragen.

Hoe was je wol?

Hoe minder hoe beter

Wol heeft natuurlijke zelfreinigende eigenschappen. Veelvuldig wassen kan de vezels beschadigen. Maak kleine vlekken schoon met een vochtige doek en een mild wasmiddel. Voor een opfrisbeurt hang je je trui na het douchen in een stomende badkamer.

Wassen met de hand
Voor een diepere reiniging is handwas aan te raden. Vul een bak of emmer met koud water en een wolwasmiddel. Was de trui rustig met de hand en spoel hem daarna grondig uit met koud water. Vermijd wringen of draaien. Leg de trui plat op een handdoek te drogen en breng het voorzichtig in zijn oorspronkelijke vorm indien nodig.

Gebruik een fijnwasprogramma
Als het waslabel het toelaat, kunnen sommige wollen truien in de machine worden gewassen op een delicaat programma met koel water en wolwasmiddel. Twijfel je om je trui met de machine te wassen? Neem het zekere voor het onzekere en was de trui alsnog met de hand.

Hoe te drogen?

Sla drogen over
Stop je wollen trui nooit in de droger. De hoge warmte kan krimpen en vervilten veroorzaken. Leg de trui in plaats daarvan plat op een droogrek of schone handdoek, uit de buurt van direct zonlicht.

Breng de trui weer in vorm
Breng de trui tijdens het drogen voorzichtig terug in zijn oorspronkelijke vorm. Dit voorkomt misvorming of uitrekken.

Houd je wol extra lang mooi

Voorzichtig opvouwen
Hang je wollen trui niet op een kleerhanger als je hem opbergt. Het gewicht van het kledingstuk kan de schouders na verloop van tijd uitrekken. Vouw hem in plaats daarvan netjes op en bewaar hem op een plank op een koele, droge plek.

Leg cederhout in je kast
Cederhout weren motten en ander ongedierte dat dol is op wol. Voorkom dit probleem door een cederblokje tussen je opgeborgen truien te leggen.

Door zelfs maar een paar van deze tips en trucs op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je favoriete truien jarenlang meegaan.

Investeren in wollen kleding van hoge kwaliteit is een investering in duurzame mode. Je investeert niet zomaar in een trui, maar in een tijdloos stuk dat nooit uit de mode raakt.

Bekijk onze hoogwaardige wolsoorten